1-801-222-111

שעות פתיחה: א' - ה' 9:00 - 17:00 | ו'  10:00 - 14:00
נורדאו 2 הרצליה

מחיר: 45   ₪39 לחברי מועדון: ₪39
הוספה לעגלה
שמן חוחובה אנטיאייג'ינג - לבעיות בעור מסגולותיה של חוחובה: שמן חוחובה מוביל בעיכוב תהליכי הזדקנות - אנטיאייג'ינג. שמן חוחובה מתגבר על יובש ועל חמצון בעור - מכיל אנטיאוקסידנטים רבים נגד הרדיקלים החופשיים. שמן חוחובה דומה בהרכבו לסבום (חלב עור) הטבעי ומתמזג איתו. מגן על העור מפני פגעי הטבע וממיס את שכבת השומן הסותמת את הנקבוביות. שמן זרעי חוחובה מסייע נגד צלקות, מתיחות לאחר הריון, אקנה, פסוריאזיס ונגד שאר תחלואי העור. שמן זרעי חוחובה הינו חסר ריח ואינו שמנוני, נספג בעור בקלות ומזין את שכבות העור העמוקות לאורך זמן. שמן חוחובה הוא מוצר היפו-אלרגני טבעי. השמן טוב גם לבעלי עור רגיש ולבעלי אלרגיות לקרמים לעור ולשיער. שמן חוחובה עמיד בפני חמצון, גם בטמפרטורות גבוהות וגם לאורך זמן. שמן זרעי חוחובה משמש כבסיס לשמנים ארומטיים. ניתן למצוא שמן זרעי חוחובה בתעשיית הקוסמטיקה במוצרים לטיפוח וחיזוק העור, השיער, הציפורניים. שמן חוחובה מתאים לכל סוגי העור. על חוחובה חוחובה היא שיח שמוצאו ממדבריות ואינו זקוק למים רבים. גובהה של חוחובה מגיע למטר עד שניים, עם עלווה צפופה. החנטים קטנים וללא עלי כותרת וההפריה נעשית על ידי הרוח. פרי של חוחובה דמוי בלוט ואורכו 1-2 סנמטימטר, בתוך הפרי מצוי הזרע שצבעו חום כהה כפי שניתן לראות בתמונה. הזרע קשה ותכולת השמן בו היא למעלה מ- 51%. שמן זרעי חוחובה מתייחד בכך שמצויות בו שרשרות ארוכות של אסטרים ללא טריגליצרידים שהופכים את השמן לשעווה נוזלית שדומה בהרכבה לשומן העור. כך מתאפשרת חדירתו של שמן בקלות לנקבוביות העור תוך נשיאת חומרי לחות והזנה לשכבות העור. לפיכך, שמן חוחובה מתאים ביותר לקוסמטיקה. שמן חוחובה חוחובה אינה שמן כפי שאנחנו רגילים לראות. שמן חוחובה הוא שעווה נוזלית שצבעה צהוב, וכפי שנכתב דומה בהרכבו לשומן העור. שמן חוחובה מתחמצן לאט ולכן נשמר לאורך זמן רב. מאחר וכך הוא משמש כחומר לחות מצויין לעור או כשמן נשא לבישום. לשמן הודבק הכינוי "הזהב הנוזלי" וברבות השנים הפך למרכיב חיוני בקוסמטיקה לאחר שהתבררו יתרונותיו על פני שומן הלווייתנים שהיה בשימוש נרחב בקוסמטיקה בעבר. איכותו של שמן זה מושפעת מאוד ממקום גידולו, תנאי הגידול ואופן המיצוי. חוחובה בישראל חוחובה הגיעה ממדבריות סונומה ומקסיקו והייתה בשימוש רב אצל האינדיאנים. האינדיאנים נהגו למשוח את עורם ושערם בשמן חוחובה המכונה "הזהב הנוזלי". שמן חוחובה שימש אותם גם לבישול, למרות שבימינו הוא מוכר רק כשמן קוסמטי ואסור בבליעה. מוצרי בסיס בעולם הקוסמטיקה בעבר התבססו בעיקר על שומן לוויתנים. בשלהי המאה ה- 20 נאסר ציד הלווייתנים וחברות הקוסמטיקה פנו לחפש תחליפים שישמשו אותם כמקור אספקה קבוע של שמן. כתוצאה מכך התגלה שמן החוחובה, שמן חוחובה הינו בעל יתרונות שעולים על שומן הלווייתנים ומאחר שכך שימש כפתרון מעולה ועד היום הוא שמן בסיסי במוצרי קוסמטיקה. חוחובה הגיעה לארץ בעקבות מיזם שפיתחה חברת דלק בכדי ליצור דלק ממוצרים טבעיים (ביו דיזל) בתחילת שנות ה- 70. המיזם לא הצליח, אבל בעקבותיו החלו לפתח בארץ זנים המכילים כמות שמן גדולה יותר, ויבול רב יותר. שטחי חוחובה בארץ כיום מניבים בין 300 ל- 550 ק"ג לדונם, לעומת שטחי בעל שמגודלים בעולם ומניבים כ- 70 ק"ג לדונם. מדינת ישראל הפכה למעשה למייצאת גדולה מאוד של חוחובה בעולם, ישראל מייצרת ומייצאת למעלה מ- 50% מכמות שמן החוחובה העולמית. המלצות לשימוש - שמן חוחובה: ניתן למרוח חיצונית שמן, לשיער ולעור באופן חופשי. אסור בבליעה.