1-801-222-111

שעות פתיחה: א' - ה' 9:00 - 17:00 | ו'  10:00 - 14:00
נורדאו 2 הרצליה

מחיר: 59   ₪55 לחברי מועדון: ₪55
הוספה לעגלה

שמן אובליפיחה

פרוש השם hippophae ביוונית הוא סוס מבריק וזאת מכיוון שסוסים אשר ניזונו מהצמח פיתחו פרווה מבריקה.
הפירות עשירים בויטמין C, ויטמין E, פלבונואידים ושמן עשיר בחומצות שומן חיוניות ומרכיבים מועילים אחרים הפירות ניתנים למאכל אך הם חמוצים מאד ולכן לא נוהגים בד"כ לאכול אותם והם משמשים בעיקר לייצור מיץ ותוספי מזון.
עלי הצמח משמשים להכנת תה. לצמח האובליפיכה פירות צהובים-כתומים.

לשמן האובליפיכה מיוחסת יכולת האצת חידוש של תאי עור ולכן נעשה בו שימוש נרחב לשיקום עור ממצבים כגון אקנה, אקזמה, כוויות, פצעי לחץ, נזקי שמש וניתוחי לייזר קוסמטיים.
זהו שמן ייחודי בעל מוניטין רפואי. הוא מופק מפירות השיח הצומח באזורים הררים שבין רוסיה לסין.
פירות השיח העסיסיים משמשים במסורות העממיות של הרפואה אצל סינים, מונגולים, עמי סיביר ורוסיה.